Σε 12 ή 24 δόσεις η ρύθμιση φόρων που «πάγωσαν»
Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τις λεπτομέρειες, όπως το ύψος του επιτοκίου και το βάθος χρόνου αποπληρωμής, για τη ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις των φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν τώρα ανασταλεί λόγω του κορωνοϊού. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Στη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας αναφέρθηκε εξάλλου, μιλώντας στο Φόρουμ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην κλονιστεί η αγορά εργασίας, να μη χαθούν θέσεις απασχόλησης, να στηριχθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις να κρατήσουν ζωντανές αυτές τις θέσεις». Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «η Ελλάδα είναι στο ραντάρ των επενδυτών, καθώς έχει σε μεγάλο βαθμό αποκαταστήσει τη διεθνή της αξιοπιστία, δεν είμαστε πλέον το μαύρο πρόβατο». Πρόσθεσε ότι «αυτό φαίνεται από την πορεία του κόστους δανεισμού της χώρας, από τις αποτιμήσεις που γίνονται διεθνώς για το πώς διαχειριστήκαμε την κρίση και γενικότερα από το πώς αποτιμούν οι θεσμοί την ανταπόκρισή μας στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει έναντι των εταίρων μας. Κάθε έκθεση το επιβεβαιώνει αυτό, και βάζει ένα λιθαράκι στη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού προφίλ της χώρας». Τόνισε, επίσης, ότι η κοινωνία είναι ώριμη για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να προωθηθούν με ταχύ ρυθμό.
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι οι πόροι από το Κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης «θα επενδυθούν πρωτίστως για τις επόμενες γενιές» και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι «οι ειδικοί πρέπει να εισφέρουν τις τεχνικές γνώσεις τους». «Εχουμε ήδη ζητήσει τη γνώμη πολύ σπουδαίων οικονομολόγων που θα έλθουν να μας πουν ποιο θα πρέπει να είναι το οικονομικό μοντέλο έτσι ώστε η ελληνική πολιτεία να βρεθεί τις επόμενες δεκαετίες με μια εμπροσθοβαρή κίνηση, με μια κίνηση που θα μας φέρει σε καλύτερη θέση», συμπλήρωσε.
Η επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, σε συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμο Θωμά, επισήμανε εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει από τους πιο φιλόδοξους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην Ε.Ε. Εξέφρασε επίσης τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του προϋπολογισμού για το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης», ο οποίος πλέον φθάνει στο 1,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα προωθηθούν στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης έκανε λόγο τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας, ο οποίος ανέφερε ότι από το νέο δικαστικό έτος, που φέτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν τα νέα ειδικά τμήματα στα δικαστήρια των μεγάλων πόλεων που αφορούν υποθέσεις επενδυτικού περιεχομένου.
Πηγή: kathimerini.gr